sâmbătă, 4 august 2012

Mick:The Wild Life and Mad Genius of Jagger

Christopher Andresen a adus sub lumina reflectoarelor toate partile uitate sau lasate in urma de mass-media ale lui Mick Jagger,cartea “Mick:The Wild Life and Mad Genius of Jagger”fiind clasata drept o “capodopera biografica”,povestile de dragoste,aventurile de o noapte si fiecare secret din patul lui Jagger fiind descris in amanunt,Mick fiind un “macho” desavarsit,mereu laudandu-se cu “victimile” sale.
Povestea deja arhi-cunoscuta dintre Bowie si Jagger nu mai trebuie mentionata ca fiind una tabu,unii cred in ea,altii o reneaga,oricare ar fi parerea ta cu siguranta vrei sa aflii cat mai multe “din culise”.Anderesen se pare ca a fost acolo mai tot timpul,si cum fiecare artist de renume are nevoie de cineva care sa-i memoreze...memoriile ca peste zeci de ani sa le materializeze in biografii vandute in zeci de mii de exemplare,nici Jagger n-a dus lipsa de unul,Andersen fiind un prieten apropiat de’al lui,tinut “in umbra”,insa.Mick l-a cunoscut pe David in ’73,la un concert Rolling Stones,petrecand ore bune in culise,si relatia lor de ordin fizic devenind una “psihologica”,legatura dintre ei devenind mai puternica decat credeau ceilalti.
It was the glitter era, and everybody wanted to be part of the bisexual revolution”
“Mick was no different. He was wearing rhinestones, blue eye shadow, and platform shoes”


In scurt timp,cei doi nu se mai sfiau sa se afiseze impreuna in discoteci,la concerte sau pe strada,ambii fiind casatoriti.David era impreuna cu Angie atunci,femeia datorita caruia Mick a scris una dintre cele mai bine vandute balade Rolling Stones,zvonurile fiind si ele acolo,povestea spunand ca femeia,cu care David are un copil i-ar fi prins pe cei doi in pat.Mick,pe de alta parte era casatorit cu Bianca Jagger,de care a divortat in ’77.

“By October 1973, the Bowies were living on Oakley Street, just a stroll from Cheyne Walk. Angie had been out of town for a few days when she returned home one morning and went straight to the kitchen to make some tea. The Bowies’ maid, who had arrived about an hour earlier, approached the lady of the house with a peculiar look on her face. “Someone,” she told Angie, “is in your bed. Angie went upstairs to her bedroom, slowly pushed the door open, and there they were: Mick Jagger and David Bowie, naked in bed together, sleeping. Both men woke up with a start. “Oh, hello,” said Bowie, clearly taken by surprise. “How are you? I’m fine,” Angie replied. “Do you want some coffee? Mick, blinking awake, remained silent. Angie returned a few minutes later with coffee and orange juice on a tray.”

Multi au luat povestea asta in tagic,altii au luat-o in ras,cred ca sunt de partea celor din tabara a doua.Doar imaginati-va,veniti acasa si va gasiti barbatul in pat cu alt...barbat,si nu orice barbat,la naiba,Mick Jagger,bine,asta in cazul in care nici barbatu’ tau nu e Gigel care lucreaza in mina ci David Bowie.Si ce te gandesti sa faci?Or’ fi obisti saracii,le aduci niste cafea,trebuie sa faca si niste brioase ceva.Daca avea ceva mai multa imaginatie se baga intre ei,dar avand in vedere ca era nevasta mi se pare normal.Pe de alta parte,Bowie,evident “barbatul” in aceasta situatie era foarte calm,rational si a facut situatia sa para cat mai normala,o dimineata normala in apartamentul sau din Londra.Jagger a fost ceva mai timid si mai...respectuos,sa spunem.Nu a lasat-o pe biata fata cu ochii in soare si cafeaua pe tava,i-a scris o melodie,ceea ce mi se pare destul de interesant,cu siguranta nu mi se parea la fel de interesant daca manevra asta era facuta de sotul ei.Si da,Mick, e de inteles ca “Everywhere you look you see her eyes.”.Va puteti imagina restul scenei “Ok baieti,faceti un dus si coborati,eu pregatesc micul de jun.”...asa nevasta sa tot ai.
Ava Cherry,care a era in acea perioada backing vocals pentru Bowie a declarat ca cei doi erau “dependeti unul de celalalt”,fiind si ea una din participantele la orgiile lor,in care ei nu mai acordau atentie nimanui altcuiva.

"Even though I was in bed with them many times, I ended up just watching them have sex.”

Bebe Buell,mama lui Liv Tyler a declarat si ea pentru cartea lui Andersen ca a ajuns sa faca sex cu cei doi:

“Perhaps no one was in a better position to assay the relationship between Bowie and Jagger than Bebe Buell, the tall, stunning Playboy centerfold who conducted affairs with both men that lasted several years,' Andersen writes.
'...David quickly seduced her. Not long after, she met Mick at an Eric Clapton concert. At the postshow party, Mick seemed to be reconnecting with his old friend Clapton while at the same time doing his best to lure Buell into bed. “

Da,stiu ca ar trebui sa tin aceasta postare pe o linie dreapta si sa vorbesc exclusi despre povestile care apar in biografia lui Mick Jagger,dar daca ati citit doua randuri,despre orice am scris eu vreodata v-ati dat seama deja ca nu mai pot abtine sa nu comentez.Oricat de deschisa ar fi gandirea lui Livoricat de mult si-ar iubii mama si oricat de mult ar punea toate acestea pe seama “tineretii” nu cred ca se impaca prea bine cu gandul ca (inca) da declaratii despre numeroasele relatiile sexuale pe care le-a intretinut cu diferiti artisti,eu una nu m-as impaca cu gandul asta,nu il inghit nici asa,fara a avea vreo legatura.Mi se pare penibil sa declari in gura mare ca esti o curva,ok,ne-am dat seama de asta dupa ce ai trecut de oridul zecilor de relatii sexuale pe care le-ai avut cu muzicienii,nu trebuie sa declari asta oriunde te duci,nu e o asa mare realizare,nu trebuie sa spui cati metri ai inghitit pentru ceva bani in plus.

"Once Bowie and Jagger realized that they were both carrying on affairs with Buell (“Nobody was monogamous. Everybody was sleeping with everybody,” she said) the two stars teamed up to lure her into an orgy or two. I used to get some pretty strange phone calls from Mick and David at three in the morning,” Buell tells Andersen, “inviting me to join them in bed with four gorgeous black women.” Or, she added, “four gorgeous black men.”

Asta fiind doar una si cea mai cunoscuta dintre povestiile de dragoste(sex)ale lui Mick Jagger,in continuarea cartii veti primii detalii mai mult decat...detaliate despre o poveste care a devenit si ea peste ani la fel de cunoscuta,fiind ceva mai “actuala”.Se spune ca Mick si Angelina Jolie,care a aparut in videoclipul melodiei “Anybody seen my baby” in 1997,Jagger a facut o pasiune “curata” pentru Jolie,era era la inceput de cariera,el fiind cu 4 ani mai tanar decat tatal ei,mama acesteia era incantata de relatie dintre cei doi,indemnand-o pe fiica ei sa-i dea o sansa.Angelina nici nu a vrut sa auda,si imediat dupa ce Jagger a inceput sa o sune la 3 dimineata si sa ii faca diferite propuneri,Jolie a vrut sa renunte la orice colaborare de ordin artistic cu acesta.

O alta poveste conturata de presa in fel si chip,este numirea lui Jagger “cavaler”,regina Elisabeta a II-a “neavand nervii necesari” pentru al numii astfel,relatia dintre el si si sora reginei,Margareta fiind principalul motiv.La scurt timp dupa asta,Jagger facand doua declaratii care au “socat opinia publica”(termenul asta imi provoaca greata mintala),a spus ca Regina este “Vrajitoarea-sef” si ca “Anarhia este singura licarire de spranta in care mai crede.”
Tony Blair a fost cel ce a incercat in repetate randuri sa-l introduca pe Mick Jagger pe aceasta lista,Regina “mustrandu-l” de fiecare data,spunand ca nu este demn de acest ordin.Intr-un final,Jagger a fost numit “Sir” pe 13 Septembrie 2003,ceremonie la care Regina nu a luat parte.

 In carte apar mult mai multe detalii despre viata sa amoroasa,povestile de dragoste pe care le-a avut cu Carla Buni si Uma Thurman fiind si ele destul de interesanta,de asemenea numarul impresionant de peste 4000 de femei care i-au trecut prin pat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu